FISK & SKALLDYR

LAKS


Sesong:  Hele året 
Næringsinnhold:  Inneholder mye omega-3-fettsyrer og er rik på de fettløselige vitaminene A og D.

BLÅSKJELL


Sesong:  Hele året, men oftest best høst og vinter til tidlig vår.
Næringsinnhold:  Blåskjell er en god kilde til jern, selen og vitamin B12, og inneholder lite, men sunt fett.

REKER


Sesong:  Hele året, men oftest best høst og vinter til tidlig vår.
Næringsinnhold:  Reker er en god kilde til vitamin B12, og inneholder også en god del av de fettløselige vitaminene A, E og D.

ØRRET


Sesong:  Mai–september. Oppdrettsørret omsettes hele året
Næringsinnhold:  Inneholder mye omega-3-fettsyrer og er rik på vitaminene A og D.

TORSK



Sesong:  Januar–april
Næringsinnhold:  Torsk er en god proteinkilde, og inneholder en god del vitamin B12 og selen.


KAMSKJELL




Sesong:  Hele året, men den har rogn kun deler av året, avhengig av landsdel
Næringsinnhold:  Kamskjell er mager mat, men har likevel svært høy andel av omega-3-fettsyrer.

SEI





Sesong:  Hele året.
Næringsinnhold:  Sei er først og fremst en god proteinkilde, men inneholder også en god del vitamin B12 og selen.

Kommentarer