Kokossuppe med laks og ingefær


Sunn sterk suppe
  • 1 sjarlottløk
  • 2 fedd hvitløk
  • 1 grønn chili
  • 1 stilk sitrongress (kan sløyfes)
  •  1 ts ekstra jofruolivenolje
  • 1 ts gurkemeie
  • 1 knoll ingefær
  • 2 lime
  • 2 ss fiskesaus
  • 2 ts sterk chilisaus
  • 2 ss sukker
  • 1 liter utrebuljong
  • 2 bokser kokosmelk
  • 600g laks (Salma)
  • 250g shampinjonger
  • Havsalt og nykvernet pepper
  • Topping: Frisk Koriander og ringer av rød og grønn chili
  • Tilbehør: 200g kokt brun ris (Kan sløyfes) 
  1. Hakk sjorlottløk, hvitløk og chili i små terninger Fjern ytterste del av sitrongress og skjær det myke inners i fine skiver.
  2.  Fres løken i olje til den blir blank. Tilsett chili, sitrongress og gurgemeie. Riv ingefæren fint, tilsett og la det putre på lav varme i ett minutt.
  3. Vask og skrell limen, tilsett skall og saften, sammen med fiskesaus, chilisaus og sukker.
  4. Tilsett buljong og kokosmelk. Kok opp, og la det putre i 5 min. Tilsett laks i store terninger. Kok opp og la det stå i 10 min.
  5. Rens soppen, og del dem i fire. Tilsett soppen og varm godt opp. La suppen putre i 5 min, og tilsett salt og sukker.

Kommentarer