Sjokolade Cupcakes



Man trenger:
  • 2 egg
  • 2 dl sukker
  • 3 dl hvetemel
  • 1,5 ts bakepulver
  • 1 ss vaniljesukker
  • 1,5 dl melk
  • 2 ss smeltet smør
  • 15ml kakao

Slik gjør man:
  1. Sett ovnen på 200 grader
  2. Pisk egg og sukker. 
  3. Ha alt det tørre og melken i bollen og bland godt. 
  4. Tilsett smeltet smør. 
  5. Fyll røren litt over halvveis til 2/3 i papirformene avhengig av hvor høye muffins du vil ha. Stek i  ca 20 min - sjekk med en bakepinne (bruker du vanlig størrelse muffinsform skal de steke i ca 10 minutter)
  6. Avkjøl ferdige cupcakes på rist.

SJOKOLADEKREM
  • 25 g kakao
  • 1/2 dl kokt vann
  • 340 g usaltet smør
  • 60 g melis
  • salt
  • 450 g smeltet sjokolade, romtemperert
Slik gjør man:
  1. Blant kakao sammen med den kokte vann til alt er godt blandet.
  2. Bland myk smør med melis og salt. 
  3. Tilsett så den smeltede sjokoladen. 
  4. Bland i tilslutt kakaoblandingen til en fin frosting.

Hvis du ikke bruker all frosting på en gang kan du oppbevare den i 5 dager i kjøleskapet eller fryser den ned i 1 mnd. 
Før du bruker den, må du da bringe den til romstemp og mikse det opp igjen

Kommentarer