Man trenger:
- 2 egg
- 2 dl sukker
- 3 dl hvetemel
- 1,5 ts bakepulver
- 1 ss vaniljesukker
- 1,5 dl melk
- 2 ss smeltet smør
- 15ml kakao
Slik gjør man:
- Sett ovnen på 200 grader
- Pisk egg og sukker.
- Ha alt det tørre og melken i bollen og bland godt.
- Tilsett smeltet smør.
- Fyll røren litt over halvveis til 2/3 i papirformene avhengig av hvor høye muffins du vil ha. Stek i ca 20 min - sjekk med en bakepinne (bruker du vanlig størrelse muffinsform skal de steke i ca 10 minutter)
- Avkjøl ferdige cupcakes på rist.
SJOKOLADEKREM
- 25 g kakao
- 1/2 dl kokt vann
- 340 g usaltet smør
- 60 g melis
- salt
- 450 g smeltet sjokolade, romtemperert
Slik gjør man:
- Blant kakao sammen med den kokte vann til alt er godt blandet.
- Bland myk smør med melis og salt.
- Tilsett så den smeltede sjokoladen.
- Bland i tilslutt kakaoblandingen til en fin frosting.
Hvis du ikke bruker all frosting på en gang kan du oppbevare den i 5 dager i kjøleskapet eller fryser den ned i 1 mnd.
Før du bruker den, må du da bringe den til romstemp og mikse det opp igjen
Kommentarer
Legg inn en kommentar