- 1pk frossen butterdeig - 5 plater
- 2dl friske blåbær
- 3ss potetmel
- 2ss sukker
- eller 2dl blåbærsyltetøy
- 1 egg til visping
- 2-3ss perlesukker
- muffinformer
Kan benytte andre bær som bringebær, bjørnebær eller multer. Mer sukker til syrlige bær.
Slik gjør man:
- Forvarm stekeovn til 225 grader. Tin butterdeigplatene
- Kjevle ut hver deigplatet til rektangel på 12x18cm. Del hver plate i 6x6 cm store ruter
- Legg på bær, og strø potetmel og sukker over - eller legg en klatt syltetøy over.
- Løft hjørnene og klem godt sammen slik at fyllet ikke renner ut.
- Legg dem så i muffinformer og på en stekeplate. Pensle med egg og strø perlesukker over.
- Stek midt i ovnen til de er gylne og gjennomstekte, ca 8-10 min. Avkjøl på rist.
Kan fryses ned. Varm dem på 100grader i noen minutter før servering.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
This one needs:
Can use other berries such as raspberries, blackberries or cloudberries. More sugar for sour berries.
How do you do:
Can be frozen. Warm them 100 degrees a few minutes before serving.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
This one needs:
- 1pk frozen puff pastry - 5 Discs
- 2dl fresh blueberries
- 3SS cornflour
- 2tsp sugar
- 2dl or blueberry jam
- 1 egg whisking
- 2-3 TS pearl sugar
- muffinforms
Can use other berries such as raspberries, blackberries or cloudberries. More sugar for sour berries.
How do you do:
- Preheat oven to 225 degrees. Thaw puff pastry sheets
- Roll out each dough to the rectangle of 12x18cm. Share each plate 6x6 cm major routes
- Add the berries and sprinkle cornflour and sugar over - or add a dollop of jam.
- Lift the corners and squeeze well together so that the filling does not spill out.
- Place them in muffin forms and on a baking sheet. Brush with egg and sprinkle with pearl sugar.
- Bake in oven until golden and cooked through, about 8-10 min. Cool on wire rack.
Can be frozen. Warm them 100 degrees a few minutes before serving.
Kommentarer
Legg inn en kommentar