Blåbærknytter - Blueberry pastry



Dette trenger man:
  • 1pk frossen butterdeig - 5 plater
  • 2dl friske blåbær
  • 3ss potetmel
  • 2ss sukker 
  • eller 2dl blåbærsyltetøy
  • 1 egg til visping
  • 2-3ss perlesukker
  • muffinformer
Kan benytte andre bær som bringebær, bjørnebær eller multer. Mer sukker til syrlige bær.

Slik gjør man:
  1. Forvarm stekeovn til 225 grader. Tin butterdeigplatene
  2. Kjevle ut hver deigplatet til rektangel på 12x18cm. Del hver plate i 6x6 cm store ruter
  3. Legg på bær, og strø potetmel og sukker over - eller legg en klatt syltetøy over.
  4. Løft hjørnene og klem godt sammen slik at fyllet ikke renner ut.
  5. Legg dem så i muffinformer og på en stekeplate. Pensle med egg og strø perlesukker over.
  6. Stek midt i ovnen til de er gylne og gjennomstekte, ca 8-10 min. Avkjøl på rist.
Kan fryses ned. Varm dem på 100grader i noen minutter før servering. 

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


This one needs:
  • 1pk frozen puff pastry - 5 Discs
  • 2dl fresh blueberries
  • 3SS cornflour
  • 2tsp sugar
  • 2dl or blueberry jam
  • 1 egg whisking
  • 2-3 TS pearl sugar
  • muffinforms

Can use other berries such as raspberries, blackberries or cloudberries. More sugar for sour berries.

How do you do:
  1. Preheat oven to 225 degrees. Thaw puff pastry sheets
  2. Roll out each dough to the rectangle of 12x18cm. Share each plate 6x6 cm major routes
  3. Add the berries and sprinkle cornflour and sugar over - or add a dollop of jam.
  4. Lift the corners and squeeze well together so that the filling does not spill out.
  5. Place them in muffin forms and on a baking sheet. Brush with egg and sprinkle with pearl sugar.
  6. Bake in oven until golden and cooked through, about 8-10 min. Cool on wire rack.

Can be frozen. Warm them 100 degrees
a few minutes before serving.

Kommentarer