- 2stk løk
- 500g karbonadedeig
- 1ss tomatpure
- 2 stk tomatbokser
- 5 fedd hvitløk, skrelt
- 3 stk soktørkede tomater, hakket
- 3 stk gulrøtter, skrelte
- 2 stk bønnebokser, kidneybønner
- 1ts kuminfrø
- 1ts korinaderfrø
- 1 stk chili, eller flere
- 1 ts chilipulver
- 2 stk paprika
- 4ss rømme
- tortillachips som tilbehør
Slik gjør man:
- Finhakk to gule løk. Stek dem blanke i en stor gryte. Ha i karbonadedeigen og stek på middels sterk varme til den får farge. Ha i tomatboksene, tomatpure og soltørkede tomater.
- Finhakk hvitløk og ha i kjelen. Skjær gulrøtter i biter og tilsett i kjelen sammen med bønnene.
- Knus kumin og korianderfrø i en morter og tilsett. Del chilien på langs og skrap ut frøene. Tilsett i gryten sammen med chilipulver
- Fjern det hvite fra paprikaen og skjær i store flate biter. Legg dem i en ildfast form og grill dem til de begynner å bli svarte. Ta dem ut hakk dem og tilsett i gryten.
- La gryten koke i ca 30-45 min.
Server med rømme og tortillachips.
Kommentarer
Legg inn en kommentar