Chili Con Carne



Dette trenger man(3 porsjoner):
  • 2stk løk
  • 500g karbonadedeig
  • 1ss tomatpure
  • 2 stk tomatbokser
  • 5 fedd hvitløk, skrelt
  • 3 stk soktørkede tomater, hakket
  • 3 stk gulrøtter, skrelte
  • 2 stk bønnebokser, kidneybønner
  • 1ts kuminfrø
  • 1ts korinaderfrø
  • 1 stk chili, eller flere
  • 1 ts chilipulver
  • 2 stk paprika
  • 4ss rømme
  • tortillachips som tilbehør
Slik gjør man:
  1. Finhakk to gule løk. Stek dem blanke i en stor gryte. Ha i karbonadedeigen og stek på middels sterk varme til den får farge. Ha i tomatboksene, tomatpure og soltørkede tomater.
  2. Finhakk hvitløk og ha i kjelen. Skjær gulrøtter i biter og tilsett i kjelen sammen med bønnene.
  3. Knus kumin og korianderfrø i en morter og tilsett. Del chilien på langs og skrap ut frøene. Tilsett i gryten sammen med chilipulver
  4. Fjern det hvite fra paprikaen og skjær i store flate biter. Legg dem i en ildfast form og grill dem til de begynner å bli svarte. Ta dem ut hakk dem og tilsett i gryten. 
  5. La gryten koke i ca 30-45 min. 
Server med rømme og tortillachips.

Kommentarer