Fiskesuppe




Dette trenger man:
  • 1/2 løk eller 2 sjarlottløk
  • 2stk gulrøtter
  • 2stk sellerirotskiver
  • 1stk purre
  • 400g fiskefilet uten skinn og ben
  • 4ss smør
  • 1,5l fiskekraft/buljong
  • 2dl creme fraiche, rømme eller 1 dl fløte
  • salt og pepper
  • litt sukker
  • litt hvitvinsedikk
  • Gressløk 
Slik gjør man:
  1. Rens og finhakk grønsaker til suppen og kok dem møre med litt av fiskekraften. Ta opp grønnsakene.
  2. Fres finhakket løk til den er blank. Rør inn litt hvetemel og spe med varm fiskekraft. Tilsett rømme og fløte, kok opp  og la suppen trekke uten logg i 10-15min.
  3. Tilsett fisk i terninger sammen med grønnsakene, smak til med salk, pepper, eddig og sukker.
Server med finhakket gressløk.

Kommentarer