- 1/2 løk eller 2 sjarlottløk
- 2stk gulrøtter
- 2stk sellerirotskiver
- 1stk purre
- 400g fiskefilet uten skinn og ben
- 4ss smør
- 1,5l fiskekraft/buljong
- 2dl creme fraiche, rømme eller 1 dl fløte
- salt og pepper
- litt sukker
- litt hvitvinsedikk
- Gressløk
Slik gjør man:
- Rens og finhakk grønsaker til suppen og kok dem møre med litt av fiskekraften. Ta opp grønnsakene.
- Fres finhakket løk til den er blank. Rør inn litt hvetemel og spe med varm fiskekraft. Tilsett rømme og fløte, kok opp og la suppen trekke uten logg i 10-15min.
- Tilsett fisk i terninger sammen med grønnsakene, smak til med salk, pepper, eddig og sukker.
Server med finhakket gressløk.
Kommentarer
Legg inn en kommentar