Gresk kylling med tzatziki




Dette trenger man (4 porsjoner):
Kyllingretten
  • 4 kyllingfileter
  • 1ss smør
  • 1ts salt
  • 1/8ts pepper
  • 2 fedd hvitløk
  • 2dl hønsebuljong
  • 50g fetaost
  • 2ts oregano
  • 2ts kinesisk soya
  • 3dl matyoghurt
  • 8-10 sorte oliven
  • frisk organo eller persille
Tzatziki
  • 3dl matyoghurt
  • 1 slangeagurk
  • 2-3 fedd hvitløk
  • 1ts salt
  • pepper
Slik gjør man:
  1. Skrell slangeagurk, og riv den på grovt rivjern. Ha i kaffefilter og la vannet renne av. 
  2. Finhakk hvitløk og bland yoghurt og agurk. Smak til med salt og pepper. La Tzatzikien stå i 1 time.
  3. Brun kyllinfiletene lett i smør i en stekepanne. Tilsett salt og pepper.
  4. Rens og finhakk hvitløk og fres i en panne. Tilsett buljong, moset fetaost, oregano og soya. Legg i kyllingen og la koke i ca 10 min. 
  5. Server med smuldret fetaost, oliven og oregano. 
Tilbehør kan være tomater, fersk spinat, pasta.

Kommentarer