Gulrotsuppe med svinekjøtt



Dette trenger man (4 porsjoner):
  • 300g renskåret svinekjøtt i strimler
  • 1 1/2 kg gulrot
  • 400g poteter
  • 1  stk løk
  • 1 fedd hvitløk
  • 1ss margarin til steking
  • 1,2 l kjøttbuljong
  • 1 dl kesam (1%)
  • 1 ts salt
  • 1/2ts pepper
  • 1/2 purre
Slik gjør man:
  1. Skrell 1 kg av gulrøttene og potetene, kutt dem så i terninger. Finhakk løk og hvitløk
  2. Surr løk i markgarin til den er gyllen. Ha i gulrøtter og poteter. Hell over kraft. La det koke i ca. 10-15 min til grønnsakene er møre. Skjær resten av gulrøttene i tynne skiver.
  3. Kjør suppen glatt i en foodprosessor eller med en stavmikser.
  4. Kok opp suppen. Ha i resten av gulrøttene og purre. La det koke i 5 min  til de er møre. Smak til med salt, pepper og kesam.
  5. Fres svinekjøttet rask i varm panne 2-4 min og dryss på salt og pepper. Legg det så i suppen.

Kommentarer