- 300g renskåret svinekjøtt i strimler
- 1 1/2 kg gulrot
- 400g poteter
- 1 stk løk
- 1 fedd hvitløk
- 1ss margarin til steking
- 1,2 l kjøttbuljong
- 1 dl kesam (1%)
- 1 ts salt
- 1/2ts pepper
- 1/2 purre
Slik gjør man:
- Skrell 1 kg av gulrøttene og potetene, kutt dem så i terninger. Finhakk løk og hvitløk
- Surr løk i markgarin til den er gyllen. Ha i gulrøtter og poteter. Hell over kraft. La det koke i ca. 10-15 min til grønnsakene er møre. Skjær resten av gulrøttene i tynne skiver.
- Kjør suppen glatt i en foodprosessor eller med en stavmikser.
- Kok opp suppen. Ha i resten av gulrøttene og purre. La det koke i 5 min til de er møre. Smak til med salt, pepper og kesam.
- Fres svinekjøttet rask i varm panne 2-4 min og dryss på salt og pepper. Legg det så i suppen.
Kommentarer
Legg inn en kommentar