Indrefilet av svin med blåmuggostsaus



Dette trenger man (4 porsjoner):
  • 600g svinefilet
  • 250g sjampinjong
  • 3ss smør
  • 1 beger creme fraishe
  • 2dl matfløte
  • 100g blåmuggost
  • 1ss cognac
  • 1ss soyasaus
  • 1/2ts salt
  • 1/2ts pepper
  • 1dl vann til utkok
  • friske urter, hakket
Slik gjør man:
  1. Skjær soppen i skiver og brun den i litt av smøret. Tilsett creme fraishe, fløte, osti biter, litt cognac og soyasaus. Kok opp mens man rører.
  2. La sausen trekke ved svak varme i 15-20 min til den blir tykk og kremete. Rør av og til.
  3. Skjær fileten i ca 2sm tykke skiver. Brun dem i pannen i resten av smøret, ca 4 min på hver side. Krydre med salt og pepper. La filetene hvile.
  4. Kok ut pannen med 1 dl vann. Hell sjyen i sausn og la den koke opp igjen.
Anrett på en tallerken  med salat og tomater, filetene og hell saus over kjøttet.

Kommentarer