- 600g svinefilet
- 250g sjampinjong
- 3ss smør
- 1 beger creme fraishe
- 2dl matfløte
- 100g blåmuggost
- 1ss cognac
- 1ss soyasaus
- 1/2ts salt
- 1/2ts pepper
- 1dl vann til utkok
- friske urter, hakket
Slik gjør man:
- Skjær soppen i skiver og brun den i litt av smøret. Tilsett creme fraishe, fløte, osti biter, litt cognac og soyasaus. Kok opp mens man rører.
- La sausen trekke ved svak varme i 15-20 min til den blir tykk og kremete. Rør av og til.
- Skjær fileten i ca 2sm tykke skiver. Brun dem i pannen i resten av smøret, ca 4 min på hver side. Krydre med salt og pepper. La filetene hvile.
- Kok ut pannen med 1 dl vann. Hell sjyen i sausn og la den koke opp igjen.
Anrett på en tallerken med salat og tomater, filetene og hell saus over kjøttet.
Kommentarer
Legg inn en kommentar