Kjøttkaker med potet/rotstappe, brun saus og tyttebær



Dette trenger man:
  • 500g karbonadedeig
  • 1ts ingefær
  • 0,5 ts muskat
  • 1stk egg
  • salt og pepper

Brun saus:

  • 2 ss smør
  • 2 ss hvetemel
  • ½ l kjøttkraft eller buljong
  • ¼ ts salt
  • 0.13 ts pepper

Slik gjør man:
  1. Bland sammen alle ingrediensene (Karbonadedeig, ingefær, muskat, egg, salt og pepper). Ikke bland for mye slik at kjøttkakene blir seige.
  2. Ha litt kaldt vann på hendene og form deigen til små baller. Legg så ned på en fjel med en dråpe vann, og form kjøttkakene som ønsket. 
  3. Stek kjøttkakene i smør på middels høy varme. Når de har en fin stekeskorpe kan man skru ned varmen. Stek i ca 5-6 min til kjøttkakene er gjennomstekt.
  4. Smelt og brun smøret. Tilsett hvetemel og brun over svak varme til blandingen får en nøttebrun farge.
  5. Spe med varm kraft eller buljong, og rør godt mellom hver gang du sper.
  6. La sausen småkoke i ca. 10 minutter.
  7. Smak til med salt og pepper. 
  8. Server med poteter, potetstappe, tyttebær og hva du måtte ønske.

Kommentarer