- 500g karbonadedeig
- 1ts ingefær
- 0,5 ts muskat
- 1stk egg
- salt og pepper
Brun saus:
- 2 ss smør
- 2 ss hvetemel
- ½ l kjøttkraft eller buljong
- ¼ ts salt
- 0.13 ts pepper
Slik gjør man:
- Bland sammen alle ingrediensene (Karbonadedeig, ingefær, muskat, egg, salt og pepper). Ikke bland for mye slik at kjøttkakene blir seige.
- Ha litt kaldt vann på hendene og form deigen til små baller. Legg så ned på en fjel med en dråpe vann, og form kjøttkakene som ønsket.
- Stek kjøttkakene i smør på middels høy varme. Når de har en fin stekeskorpe kan man skru ned varmen. Stek i ca 5-6 min til kjøttkakene er gjennomstekt.
- Smelt og brun smøret. Tilsett hvetemel og brun over svak varme til blandingen får en nøttebrun farge.
- Spe med varm kraft eller buljong, og rør godt mellom hver gang du sper.
- La sausen småkoke i ca. 10 minutter.
- Smak til med salt og pepper.
- Server med poteter, potetstappe, tyttebær og hva du måtte ønske.
Kommentarer
Legg inn en kommentar