Kjøttsuppe



Dette trenger man (4 porsjoner):
  • 1kg storfekjøtt
  • 1,5l vann
  • 2ts salt
  • 3stk gulrot
  • 1 stk laurbærblad
  • 1stk purre
  • 1stk skalk av hodekål
  • 2stk persillestilk
  • salt og pepper
Slik gjør man:
  1. Legg kjøttet i en stor gryte, hell på kaldt vann og kok opp. Skum godt av og tilsett salt, laurbærblad og persillestilker. La kjøttet trekke under lokk i ca 1,5t.
  2. Ta opp laurbærblad og persillestilker.
  3. Rens og skjør gulrøttene i skiver,  skjær purren i skiver og strimle kålen. Kok opp grønnsakene møre i suppen.
  4. Ta opp kjøttet og skjær det i terninger eller strimler. Legg det tilbake i suppen og tilsett salt og pepper.

Kommentarer