Lammeskank, fettucine med pesto,tomat og oliven



Dette trenger man(2 porsjoner):
  • 500g lammecarre / lammeskank
Pesto
  • 1 potte frisk basilikum
  • 40g pinjekjerner (ristede)
  • 30g revet parmesan
  • 10ss olivenolje
  • 2fedd hvitløk, revet
Pasta
  • 350g fersk fettucine eller tagliatelle
  • 2ss salt
  • 2ss olivenolje
Garnityr
  • 2 modne tomater, finhakket
  • 50g sorte, halverte oliven uten sten
  • 1dl olivenolje extra virgin
Slik gjør man:
  1. Krydre kjøttet med salt og pepper og brun det i stekepannen i litt smør.
  2. Stek i ovnen på 200grader i 8-9 min. Bruk steketermometer, kjøttet skal være 58 grader. La kjøttet hvile i 7-8 min  før du skærer det opp
  3. Pesto: Ha basilikum, pinjekjerner, parmesan, olivenolje, hvitløk i en foodprosessor og smak til med salt og pepper.
  4. Pasta: Kok pasta i 1,5 l vann med salt og olivenolje i 2 min. La vannet renne av i et dørslag. Bland pesto inn i pastaen i en bolle eller kjele.
  5. Ha tomat, oliven og olivenolje i en kjele, kok opp. 
Anrett med pasta, lammecarre og blandingen med tomat og oliven.

Kommentarer