Gå til hovedinnhold
Lammeskank, fettucine med pesto,tomat og oliven
Dette trenger man(2 porsjoner):
- 500g lammecarre / lammeskank
Pesto
- 1 potte frisk basilikum
- 40g pinjekjerner (ristede)
- 30g revet parmesan
- 10ss olivenolje
- 2fedd hvitløk, revet
Pasta
- 350g fersk fettucine eller tagliatelle
- 2ss salt
- 2ss olivenolje
Garnityr
- 2 modne tomater, finhakket
- 50g sorte, halverte oliven uten sten
- 1dl olivenolje extra virgin
Slik gjør man:
- Krydre kjøttet med salt og pepper og brun det i stekepannen i litt smør.
- Stek i ovnen på 200grader i 8-9 min. Bruk steketermometer, kjøttet skal være 58 grader. La kjøttet hvile i 7-8 min før du skærer det opp
- Pesto: Ha basilikum, pinjekjerner, parmesan, olivenolje, hvitløk i en foodprosessor og smak til med salt og pepper.
- Pasta: Kok pasta i 1,5 l vann med salt og olivenolje i 2 min. La vannet renne av i et dørslag. Bland pesto inn i pastaen i en bolle eller kjele.
- Ha tomat, oliven og olivenolje i en kjele, kok opp.
Anrett med pasta, lammecarre og blandingen med tomat og oliven.
Kommentarer
Legg inn en kommentar