- 6 stk store gule løk
- 4 fedd hvitløk
- 2ss smør
- 2ss hvetemel
- 1dl hvitvin
- 1l vann
- 1-2 hønsebuljongterninger
- 1ss timian
- 1/8ts pepper
- 1ts salt
- 4 skiver loff
- 2dl cheddar ost eller revet jarlsberg
Slik gjør man:
- Rens løk og skjær i tynne ringer. Ha smør i panne og surr løken til den er blank og myk. Dryss over mel og rør om.
- Tilsett vin, vann, buljong og krydder.
- Kok alt under lokk ved svak varme i 15-20 min. Smak suppen til og ha evt i mer vin.
- Fordel suppen i 4 suppeskålker. Rist brødskiver i ovnen og anrett på toppen av skålene.
- Strø over osten på toppen og gratiner i ovnen til osten er smeltet
Kommentarer
Legg inn en kommentar