Fransk Løksuppe




Dette trenger man (4 porsjoner):
  • 6 stk store gule løk
  • 4 fedd hvitløk
  • 2ss smør
  • 2ss hvetemel
  • 1dl hvitvin
  • 1l vann
  • 1-2 hønsebuljongterninger
  • 1ss timian
  • 1/8ts pepper
  • 1ts salt
  • 4 skiver loff
  • 2dl cheddar ost eller revet jarlsberg
Slik gjør man:
  1. Rens løk og skjær i tynne ringer. Ha smør i panne og surr løken til den er blank og myk. Dryss over mel og rør om.
  2. Tilsett vin, vann, buljong og krydder.
  3. Kok alt under lokk ved svak varme i 15-20 min. Smak suppen til og ha evt i mer vin.
  4. Fordel suppen i 4 suppeskålker. Rist brødskiver i ovnen og anrett på toppen av skålene.
  5. Strø over osten på toppen og gratiner i ovnen til osten er smeltet

Kommentarer