Ovnsbakt laks med sopp og smørsaus

Dette trenger man:
  • 300g laksefilet uten bein (Salmalaks)
  • 100g sopp - kantareller
  • 2dl hvitvin
  • 100g smør
  • 2ss finhakket gressløk
  • 50g lakserogn
  • salt og pepper
  • 1fedd hvitløk
Slik gjør man det:
  1. Lag to 0,5 cm tykke skiver av fisken ved å skjære vannrett.
  2. Del soppen i mindre biter og stek den i smør til den blir lett brun, til til side noen pene eksemplarer til pynt. Krydre med salt og pepper.
  3. Lakseskivene legges på et brett smurt med olje og stekes i ovnen på 200 grader i 2 min.
  4. Smørsaus: La hvitvin fosskoke til det er 0,5dl igjen. Pisk inn smør og smak til sausen med salt og pepper. Sausen må ikke koke etter at smøret er pisket inn. Tilsett gressløk og rogn.
  5. Fordel soppen på to tallerkner, legg lakseskivene på soppen og hell over smørsaus. Pynt med gressløk og soppen du satte til side

Kommentarer