Sjokoladepavlova med bær

Dette trenger man:
  •  5 store eggehviter
  • 300g sukker
  • 1/4ts salt
  • 1ss balsamicoeddik
  • 1ss maisenna
  • 150g lys kokesjokolade, revet
  • 6dl kremfløte
  • Bær til pynt - valgfritt
Slik gjør man:
  1. Pisk eggehvitene, salt og litt av sukkeret til myk masse med en kjøkkenmaskin på middels hastighet. Tilsett resten av sukkeret litt etter litt. Ta i basilikumeddik, og øk hastigheten. Rør til du får en tykk og glatt masse.
  2. Vend tilslutt inn siktet maisenna og revet sjokolade. Form en stor marengskake på et bakepapir, 24-26cm i diameter. Stek kaken ved 150 grader i ca 1 time. 
  3. Sett ovnsdøren på gløtt og la marengskaken bli avkjølt i ovnen. Den skal være sprø utenpå og myk inni.
  4. Legg kaken på et fat, dekk den med myk, pisket krem og masse bær.

Kommentarer