Dette trenger man:
- 5 store eggehviter
- 300g sukker
- 1/4ts salt
- 1ss balsamicoeddik
- 1ss maisenna
- 150g lys kokesjokolade, revet
- 6dl kremfløte
- Bær til pynt - valgfritt
Slik gjør man:
- Pisk eggehvitene, salt og litt av sukkeret til myk masse med en kjøkkenmaskin på middels hastighet. Tilsett resten av sukkeret litt etter litt. Ta i basilikumeddik, og øk hastigheten. Rør til du får en tykk og glatt masse.
- Vend tilslutt inn siktet maisenna og revet sjokolade. Form en stor marengskake på et bakepapir, 24-26cm i diameter. Stek kaken ved 150 grader i ca 1 time.
- Sett ovnsdøren på gløtt og la marengskaken bli avkjølt i ovnen. Den skal være sprø utenpå og myk inni.
- Legg kaken på et fat, dekk den med myk, pisket krem og masse bær.
Kommentarer
Legg inn en kommentar