Skinkeinnbakt breiflabbfilet - Ham Baked monkfish fillets



Dette trenger man (4 porsjoner):
  • 800g breiflabbfilet
  • 4skiver spekeskinke
  • 1ss smør
  • 1ts pepper
  • 2 gulrøtter
  • 1 sellerirot
  • 1 pastinakk
  • 2ss finhakket timian
  • 1 hvitløk
  • 1/2 dl olivenolje
  • 1ts salt
  • 1/2 ts pepper
Slik gjør man: 
  1. Skjær filetene i ca 3 cm tykke porsjonstykker.
  2. Sett ovnen på 220 grader. Skrell  og del opp grønnsaker. Del den uskrelte hvitløken i to. Legg grønnsaker og hvitløk i en ildfast form. Drypp over olivenolje og tilsett salt og pepper.  Bak grønnsakene i ovnen i 20-30 min. Senk temp i oven så til 120grader.
  3. Legg fisken med spekeskinke rundt. Brun smør i panna og brun filetene med snittflaten ned i 1 min på hver side.
  4. Legg de så over grønnsakene i den ildfaste formen og la dem bli gjennomstekt i ovnen på 120 grader i ca 20 min.
 --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
This need (4 servings):
  • 800 g monkfish fillets
  • 4 slices of ham
  • 1 tbsp butter
  • 1 tsp pepper
  • 2 carrots
  • 1 celery
  • 1 parsnip
  • 2 tsp chopped thyme
  • 1 garlic
  • 1/2 cup olive oil 1tsp salt
  • 1/2 teaspoon pepper

How do you do:

  1. Cut the fillets for about 3 cm thick portions.
  2. Preheat the oven to 220 degrees. Peel and cut up vegetables. Share it uskrelte garlic in half. Add vegetables and garlic in a casserole dish. Drizzle with olive oil and add salt and pepper. Behind the vegetables in the oven for 20-30 min. Lower the temperature in the oven so to 120 degrees.
  3. Place the fish with ham around. Brown the butter in the pan and brown the fillets with the cut surface down to 1 min on each side.
  4. Place the saw over the vegetables in the oven-proof dish and let them be cooked through in the oven at 120 degrees for about 20 min. 

Kommentarer