- 800g breiflabbfilet
- 4skiver spekeskinke
- 1ss smør
- 1ts pepper
- 2 gulrøtter
- 1 sellerirot
- 1 pastinakk
- 2ss finhakket timian
- 1 hvitløk
- 1/2 dl olivenolje
- 1ts salt
- 1/2 ts pepper
Slik gjør man:
- Skjær filetene i ca 3 cm tykke porsjonstykker.
- Sett ovnen på 220 grader. Skrell og del opp grønnsaker. Del den uskrelte hvitløken i to. Legg grønnsaker og hvitløk i en ildfast form. Drypp over olivenolje og tilsett salt og pepper. Bak grønnsakene i ovnen i 20-30 min. Senk temp i oven så til 120grader.
- Legg fisken med spekeskinke rundt. Brun smør i panna og brun filetene med snittflaten ned i 1 min på hver side.
- Legg de så over grønnsakene i den ildfaste formen og la dem bli gjennomstekt i ovnen på 120 grader i ca 20 min.
This need (4 servings):
- 800 g monkfish fillets
- 4 slices of ham
- 1 tbsp butter
- 1 tsp pepper
- 2 carrots
- 1 celery
- 1 parsnip
- 2 tsp chopped thyme
- 1 garlic
- 1/2 cup olive oil 1tsp salt
- 1/2 teaspoon pepper
How do you do:
- Cut the fillets for about 3 cm thick portions.
- Preheat the oven to 220 degrees. Peel and cut up vegetables. Share it uskrelte garlic in half. Add vegetables and garlic in a casserole dish. Drizzle with olive oil and add salt and pepper. Behind the vegetables in the oven for 20-30 min. Lower the temperature in the oven so to 120 degrees.
- Place the fish with ham around. Brown the butter in the pan and brown the fillets with the cut surface down to 1 min on each side.
- Place the saw over the vegetables in the oven-proof dish and let them be cooked through in the oven at 120 degrees for about 20 min.
Kommentarer
Legg inn en kommentar