- 400g pasta
- 2 fedd hvitløk
- 2ss smør
- 1/4 klype safran
- 1 1/2dl fløte
- 1 1/2 dl revet parmesan
- 1/2 dl finhakket persille
- 1/4 kg blåskjell
- 12 skiver bacon
- Pepper
Slik gjør man:
- Fres litt gressløk i smør. Damp blåskjellene i vann. (Kan tilsette litt fløte dersom ønskelig)Rens halvparten.
- Skjær opp bacon og stek i en panne.
- Rens hvitløk, og skjær den i tynne skiver. Fres hvitløk i smør på middels varme. Den skal ikke få farge. Tilsett safran, 4-5 ss vann og fløten. Kok opp og rør inn parmesanosten slik at den smelter.
- Kok pasta etter anvisning på pakken, sil av og tilsett fløtesausen, og blåskjellene. Varm opp.
Anrett i en dyp pastatallerken, med revet parmesan ost og litt gressløk.
Kommentarer
Legg inn en kommentar