Safran pasta med bacon og blåskjell

Dette trenger man (4 porsjoner):
  • 400g pasta
  • 2 fedd hvitløk
  • 2ss smør
  • 1/4 klype safran
  • 1 1/2dl fløte
  • 1 1/2 dl revet parmesan
  • 1/2 dl finhakket persille
  • 1/4 kg blåskjell
  • 12 skiver bacon
  • Pepper
Slik gjør man:
  1. Fres litt gressløk i smør. Damp blåskjellene i vann. (Kan tilsette litt fløte dersom ønskelig)Rens halvparten.
  2. Skjær opp bacon og stek i en panne.
  3. Rens hvitløk, og skjær den i tynne skiver. Fres hvitløk i smør på middels varme. Den skal ikke få farge. Tilsett safran, 4-5 ss vann og fløten. Kok opp og rør inn parmesanosten slik at den smelter.
  4. Kok pasta etter anvisning på pakken, sil av og tilsett fløtesausen, og blåskjellene. Varm opp.
     Anrett i en dyp pastatallerken, med revet parmesan ost og litt gressløk.

Kommentarer