Gratinerte blåskjell
- 1 pose blåskjell
- 2dl tørr hvitvin
- 3-4 dl strø kavring
- 3ss finhakket persille
- 2ss finhakket timian
- 1/2ts pepper
- 4 fedd finhakket hvitløk
- 1 boks hakkede tomater - avrent
- 10-12 skiver salami hakket i små biter
- 2ss olivenolje
Slik gjør man:
- Skrubb og vask blåskjellene. Damp de under lokk i en kjele med hvitvin, og følg med når de åpner seg. Sil av kraften og legg blåskjellene til avkjøling i ca.10min.
- Løsne skjellhalvdele fra hverandre. Skjær over muskelen som holder kjøttet til skallet. La kjøttet ligge i den ene halvdelen av skjellet, den andre kastes
- Sett ovnen på 230 grader. Bland alle ingrediensene til fyllet og tilsett 2-4 ss hvitvin. Blandingen skal bli en fast masse som legge på blåskjellkjøttet i hvert skjell (ca 1ts). Stek skjellene i 12-14min midt i ovnen til fyllet et gyllent.
Lakselefser
- 2 stk lefser
- 125 g kremost
- 3 ss frisk dill
- 150 g røkt laks
- Smør osten jevnt over lefsene og legg på tynne skiver røkelaks. Eller bruk gravlaks.
- Rull lefsene fast sammen, pakk dem i plast og la dem ligge i kjøleskapet i et par timer.
- Pakk lefsene ut av plasten og skjær dem i 2--3 cm tykke skiver.
Tapasboller
- 4-500g karbonadedeig
- 1ts salt
- 1/2ts pepper
- 1 egg
- 1pk chorizopølser
- 1dl fetaost i biter
- 2ss hakket frisk basilikum
- 2ss olje
- Bland egg, salt og pepper inn i karbonadedeigen. Skjær chorizo i små biter.
- Bland pølse, fetaost, og urter forsiktig inn i deigen. Form så til små boller i hånden vha en skje og litt vann.
- Stek bollene i en middels varm stekepanne til de blir pent brune. La de ettersteke på svark varme i ca 10 min til de er gjennom stekte.
- 1 boks hakkede tomater
- 1/2 finhakket grønn paprika
- 1/2ts salt
- 1/2ts sukker
- 1/2ts pepper
Bland alle ingrediensene til salsaen i en kjele, og la de småkoke i et par minutter.
Scampi med skinke
- 12 rå scampi
- 100g g revet mozarellaost
- 1ts pepper
- 12 skiver spekeskinke
- 2ss olivenolje
- Skjør et langsgående snitt på ryggen til scampien. Fyll snittet med ost og tilsett pepper.
- Rull hver scampi inn i en spekeskinke. Hodet og halen skal stikke ut på hver side.
- Pensle med olivenolje og stek på grillen eller i ovnen på 230 grader i 6-8 min.
Ovnsbakt Chorizosnabb
- 200g chorizopølse
- 12 cherrytomater
- 1ss olivenolje
- 1ts pepper
- 4 grillspyd
- 2 kvaster med friske urter.
- Del chorizo i 1-2cm store stykker og sett dem på spydene sammen med tomatene.
- Legg spydene i en ildfast form, krydre med pepper og ha på olivenolje. Bak i ovnen på 180 grader i ca 10 min.
- Dryss på friske, hakkede urter over. Server med mild saus eller dip.
- 1beger snøfrisk
- saft av en sitron
- 2 fedd hvitløk, revet
- 1dl melk
- 2ts honning
- 1ts salt
- 1/2ts pepper
- 2ts frisk basilikum
Asparges med spekeskinke og parmesan
- 8 skiver spekeskinke
- 8 asparges
- parmesan
- Rens asparges og kutt av rotenden. Skrell den nederste delen. Forvelli kokende vann i 3-5 min.
- Skyll aspargesen i kaldt vann for å stoppe kokingen og la de renne av på tørkepapir.
- Bunt sammen en stav av parmesan og en asparges og surr rundt en spekeskinke.
- 20 tynne skiver salami
- 8 skiver mozarellaost
- 1rød chili
- 1gul paprika
- 1 liten rødløk
- 1 eske cherrytomater
- 10 blader basilikum
- 1dl god olivenolje
- 1presset lime
- 1ts salt
- 1ts pepper
- Stek salamiskiver i en stekepanne og legg de på et kjøkkenpapir. Skivene skal være sprø og tørre.
- Vask og rens grønnsaker til sausen. Ta ut frø av chili og paprika og skjær i små biter, eller kjør i foodprosessor. Bland sammen alle ingredienser til en saus.
- Legg salami, mozarella og saus lagvis på en tallerken. Pynt med basilikum.
Kommentarer
Legg inn en kommentar