Tandorimarinerte kylingspyd, nanbrød og raita



Dette trenger man (4 porsjoner):
  • 4 kyllingfileter
  • 3ss tandoorikrydder
  • 3dl matyoghurt
  • 2ss smør
  • grillspyd
Slik gjør man:
  1. Skjør filetene i strimler. 
  2. Bland 2ss tandorikrydder og 2dl matyoghurt, og bland dette sammen med kyllingen i en pose.  la det ligge i kjøleskap i ca 1t.
  3. Tre på spydene og penle med smør. Stek i panne eller på grill i 2-3 min. 
Nanbrød
  • 2dl melk
  • 2ss sukker
  • 1/2 pakke gjær
  • 1ts salt
  • 2ts bakepulver
  • 4ss olivenolje
  • 3dl matyoghurt
  • ca 600g hvetemel
  • evt revet hvitløk som smakstilsetter
Slik gjør man:
  1. Sett stekeovn på 275 grader.
  2. Lunk melken til fingervarm, tilsett sukker og smuldret gjær. La blandingen stå i ca 15min. 
  3. Tilsett resten og bruk så mye mel at deigen blir smidig og glatt.
  4. Hev i 1 time på et lunt sted. Del i 6 like store biter, og kjevle hver bit til ca 1/2 cm tykkelse. 
  5. Legg på bakepapir på stekeplate og sett i ovnen. Stek i 2-4 min. Snu i ovnen under steking. Ha tilsyn hele tiden..
Raita

Tomatraita
  • 1tomat
  • 1 1/2 dl matyoghurt
  • 1 fedd hvitløk, revet
  • 1/2ts malt spisskum
  • 1/2ts salt
Hakk tomaten. Bland sammen alle ingrediensene. Server til burger eller fiskekaker. 

Limeraita
  • 3dl yoghurt
  • 1ss mynte, finhakket fersk
  • revet skall av 1/2 lime
  • 1/2ts salt
  • 1ss flytende honning
Bland alle ingredienser og la raitaen stå i ca 1 time før servering.
Server til  grillet kjøtt, entrecote ol.

Kommentarer