- 4 kyllingfileter
- 3ss tandoorikrydder
- 3dl matyoghurt
- 2ss smør
- grillspyd
Slik gjør man:
- Skjør filetene i strimler.
- Bland 2ss tandorikrydder og 2dl matyoghurt, og bland dette sammen med kyllingen i en pose. la det ligge i kjøleskap i ca 1t.
- Tre på spydene og penle med smør. Stek i panne eller på grill i 2-3 min.
Nanbrød
- 2dl melk
- 2ss sukker
- 1/2 pakke gjær
- 1ts salt
- 2ts bakepulver
- 4ss olivenolje
- 3dl matyoghurt
- ca 600g hvetemel
- evt revet hvitløk som smakstilsetter
Slik gjør man:
- Sett stekeovn på 275 grader.
- Lunk melken til fingervarm, tilsett sukker og smuldret gjær. La blandingen stå i ca 15min.
- Tilsett resten og bruk så mye mel at deigen blir smidig og glatt.
- Hev i 1 time på et lunt sted. Del i 6 like store biter, og kjevle hver bit til ca 1/2 cm tykkelse.
- Legg på bakepapir på stekeplate og sett i ovnen. Stek i 2-4 min. Snu i ovnen under steking. Ha tilsyn hele tiden..
Tomatraita
- 1tomat
- 1 1/2 dl matyoghurt
- 1 fedd hvitløk, revet
- 1/2ts malt spisskum
- 1/2ts salt
Hakk tomaten. Bland sammen alle ingrediensene. Server til burger eller fiskekaker.
Limeraita
Limeraita
- 3dl yoghurt
- 1ss mynte, finhakket fersk
- revet skall av 1/2 lime
- 1/2ts salt
- 1ss flytende honning
Server til grillet kjøtt, entrecote ol.
Kommentarer
Legg inn en kommentar