Lasagne


Dette trenger man (1 person):

Kjøttsaus:
  • 60 g fullkorn lasagneplater
  • 60 g magert, hakket oksekjøtt
  • 1 ts olivenolje
  • 1 hvitløk
  • 1/2 løk
  • 75 g squash
  • 50 g gulrot
  • 50 g aubergine
  • 1 ss balsamico
  • 150 gram hakkede, flådde
  • tomater
  • 1/4 ts tørket, knust chili
  • 1 dl frisk basilikum
Ostesaus:
  • 2 ts maisstivelse
  • 1,5 dl lettmelk
  • 10 g revet parmesan
  • revet muskatnøtt
  • salt og pepper
Tilbehør:
100 gram grønn salat
Slik gjør man:
  1. Brun kjøttet i en stor gryte. Ha i rensede og hakkede grønnsaker, og tilsett balsamico, tomater og krydder. La det småkoke, ev. med litt vann, mens du lager ostesausen.
  2. Pisk melk og stivelse sammen i en gryte, gi det et oppkok. La det koke i 1 minutt og smak til med krydder. Ha i osten.
  3. Forkok lasagne platene og legg dem lagvis med kjøttsaus og hvit saus. Stek lasagnen i ovnen ved 200 grader i ca. 30 minutter, til den er brun på overflaten.


Kommentarer