Spaghetti bolognese



Dette trenger man (1 person):
  • 75 g fullkornpasta 
  • 1 ts olivenolje 
  • 100 g mager kjøttdeig (6–10 %)
  • ½ hakket løk
  • 1 hakket fedd hvitløk
  • 1 gulrot i små terninger
  • 1 squash i små terninger
  • 100 g selleri i små terninger
  • 1 ½ ss balsamico
  • ½ boks hakkede, flådde tomater
  • 3 hakkede, soltørkede tomater
  • salt og pepper
  • fersk basilikum og timian
Tilbehør
Salat med buketter av dampet brokkoli og litt Culturadressing.


Slik gjør man:
  1. Rens og gjør i stand grønnsakene. 
  2. Ha olje i en kjele med tykk bunn, og fres løk, hvitløk og kjøttdeig. Ha i gulrøtter, squash og selleri, og tilsett balsamico. Rett etterpå har du i de hakkede tomatene og ev. 1 dl vann, hvis den er litt ”tørr”. 
  3. La alt småkoke uten lokk i ca. 10 minutter. Rør underveis, og husk å sette på vann til pastaen. 
  4. Smak til sausen med salt, pepper, timian og basilikum, og server med pasta og salat.
Næringsinnhold:
Vekt:      850g
Energi:   550kcal
Protein:  38,9g 
Fett:       12g
Karbohydrater: 9,9g
Kostfiber: 17g



Kommentarer