Coq a vin med søtpotet




Du trenger (For 1 person)

  • 1 kyllingfilet
  • 25g bacon
  • 75g sjampinjong
  • 1 søtpotet
  • 1/2 dl perleløk
  • 1/4 gul løk
  • 1 liten gulrot
Tilbehør
  • havsalt og nykvernet pepper 
  • 2 ts ekstra jomfruolivenolje
  • 1 ts ekstra jomfruolivenolje til potetmos
  • 1 liten bukett timian
  • 1 dl grønnsaksbuljong
  • 1 dl rødvin
Slik gjør man
  1. Skjær bacon i terninger og stek dem gyldne.
  2. Skjær gulrot og løk i terninger, og sjampinjongene i fire. Varm opp oljen og stek løken myk før du har i gulrøttene. 
  3. Skjær kjøttet i biter, og ha det i kjelen. Ha i buljong, rødvin, bacon, litt salt og pepper og timian. La dette putre i 15 min.
  4. Ha så i soppen og la det putre videre i ytterligere 15 min.
  5. 5 min før retten er ferdig tilsettes perleløken.
  6. Mens retten putrer skjærer man poteten i terninger og koker opp.
  7. Mos potet med salt, pepper og litt olje.
  8. Server potetmosen sammen med Coc a Vin.

Næringsinnhold pr. porsjon
Energi           520  kcal
Protein          35,6 g
Fett               22,7g
Karbohydr     39,6 g
Kostfiber        7, 8 g
Kostfiber    13,9g

Kommentarer