Franske Macarons





Macarons
  • 240g melis
  • 140g finmalt mandler (helst skåldede)
  • 3 stk eggehvite (store egg)
  • evt noen dråper konditorfarge, kakaopulver
Slik gjør man:
  1. Forvarm stekeovnen til 140 grader
  2. Stivpisk eggehvitene.
  3. Rør sammen den stivpiske eggehviten med mandel- og melisblandingen ved hjelp av en slikkepott. 
  4. Røren skal være litt rennende. Tilsett kakaopulver eller konditorfarge om ønskelig. Evt farge bør velges etter hvilken type smak på fyllet du måtte ønske.
  5. Fordel røren til makroner etter ønsket størrelse på et bakepapirkledt stekebrett. La det være 3 cm avstand mellom dem.
  6. La makronene ligge i romtemperatur i 15 minutter. 
  7. De små makronene skal steke i 10-12 minutter, de store i 18-20 minutter. For å unngå at de blir brent, så legg et stekebrett under stekebrettet med makronene. Ovnen skal også stå på gløtt, en tresleiv kan fungere som sperre.
  8. La makronene hvile på en rist etter steking.
  9. Fyll med smørkrem med ønsket smak.
  10. For at makronene skal utvikle mest mulig smak, kan de legges i kjøleskap i 2 dager før servering. 
Smørkrem
  • 100 g mykt smør
  • 300g melis
  • 1,5ts vaniljesukker/vaniljeessens piskes hvitt og luftig med melis og smør
  • 2-3 ss melk piskes i til slutt til en jevn krem
  • 1,5 ts kakao




Kommentarer

  1. Åj, de så skikkelig gode ut! Også så fin farge da ;)

    SvarSlett

Legg inn en kommentar