Macarons
- 240g melis
- 140g finmalt mandler (helst skåldede)
- 3 stk eggehvite (store egg)
- evt noen dråper konditorfarge, kakaopulver
Slik gjør man:
- Forvarm stekeovnen til 140 grader
- Stivpisk eggehvitene.
- Rør sammen den stivpiske eggehviten med mandel- og melisblandingen ved hjelp av en slikkepott.
- Røren skal være litt rennende. Tilsett kakaopulver eller konditorfarge om ønskelig. Evt farge bør velges etter hvilken type smak på fyllet du måtte ønske.
- Fordel røren til makroner etter ønsket størrelse på et bakepapirkledt stekebrett. La det være 3 cm avstand mellom dem.
- La makronene ligge i romtemperatur i 15 minutter.
- De små makronene skal steke i 10-12 minutter, de store i 18-20 minutter. For å unngå at de blir brent, så legg et stekebrett under stekebrettet med makronene. Ovnen skal også stå på gløtt, en tresleiv kan fungere som sperre.
- La makronene hvile på en rist etter steking.
- Fyll med smørkrem med ønsket smak.
- For at makronene skal utvikle mest mulig smak, kan de legges i kjøleskap i 2 dager før servering.
Åj, de så skikkelig gode ut! Også så fin farge da ;)
SvarSlett