- 160 g mel
- 1/2 ts. salt ( utelat dette om du bruker saltet smør)
- 2 ss mørk sjokolade pulver
- 310 g mørk sjokolade
- 230 g usaltet smør
- 1 ts instant espresso kaffe
- 100 g lys brunt sukker
- 340 g sukker
- 5 store romtempererte egg
- 2 ts. pure vanilje extract
- 100-150 g knuste oreo kjeks
- 100-150 g ferske bringebær
Slik gjør man:
- Bland mel, kakao og salt.
- Hell sjokolade sammen med smør og espresso kaffe i en bolle.
- Sett bollen over kokende, varmt vann.Rør hele tiden til all sjokolade og smør er smeltet.
- Slå av varmen, men la bollen fortsatt stå over det kokende, varme vannet.
- Tilsett brunt og hvitt sukker i sjokoladeblandingen.Rør godt til alt er godt blandet.Fjern bollen fra komfyren.
- Tilsett først 3 egg og bland det godt sammen.Så tilsetter du resten av eggene.
- Bland i mel og kakao blanding.Rør alt godt sammen.
- Rør inn knuste Oreo kjeks, eller hele kjeks om du heller vil det.
- Bringebær har jeg kun på toppen, men du kan også røre dem inn i selve røra.Har du ikke ferske bringebær, så kan du fint bruke fryste bær. Du kan også utelate bringebær helt eller bruke andre bær.
- Jeg legger på litt bringebær på toppen og sparer noen til pynt etter steking.
- Inn i ovnen på 180 C i cirka 30 minutter.
- Jeg brukte en 15 x 20 cm stor form, men du kan godt bruke en 18 x 26 cm også. (Jo mindre form du har, jo høyere blir brownies)
- Jeg setter brownies kaldt i minst 4 timer. Har du dårlig tid så kan du sette den i fryseren i 1 time.
- Skjær den i passende biter.
Kommentarer
Legg inn en kommentar