Thaigryte


Dette trenger man (4 porsjoner)
  • 50g kamskjell
  • 50g scampi
  • 400g grønnsaker
    • løk
    • paprika
    • sukkererter
    • vårløk
    • gulrot
    • vannkastanje
    • bambusskudd
  • 1dl fiskekraft
  • 2 fedd hvitløk
  • 3 limeblader
  • 1 bunt koriander
  • 1 bunt thai basilikum
  • 3ts rød curry paste
  • 1 chili
  • 1 boks kokosmelk
  • 1 ss Fiskesaus 
  • 1 ts sukker
  • 2ss limesaft eller mer
Tilbehør:
  • jasminris
  • Olje som tåler høy varme
Slik gjør man:
  1. Tin scmapi og snitt dem
  2. Strimle grønnsaker
  3. Finhakk hvitløk
  4. Varm pannen og tilsett olje. Stek scampi i 2 min og ta ut av pannen
  5. Stek grønnsaker i 2 min med hvitløk. Ta ut av pannen
  6. Ha Curry, fiskesaus, kraft, lime, limeblader, sukker og kokosmelk. La dette putre i 5 min.
  7. Stek kamskjell kort på hver side.
  8. Kok ris
  9. Tilsett scampi, kamskjell og grønnsaker i sausen. Tilsett koriander og basilikum
  10. Anrett med ris
Skalldyr kan byttes ut med kyllingfilet eller med svinefilet

Kommentarer