Brokkolisalat med bønner og ananas


Du trenger (For 1 person)

  • 40g tørkede hvite bønner
  • 100g brokkolibuketter
  • 100g frisk ananas
  • 50 g spinat
  • bredbladet persilleblader
  • Havsalt
  • 1ts rapsolje
  • 2ts usaltede pistasjenøttkjerner
  • 2ts dressing
Slik gjør man
  1. Skyll bønnene og legg dem i bløt i kaldt vann i 12 timer.
  2. Skyll, og kok dem i saltet vann i 45 minutter, til de er møre.
  3. Skyll og legg brokkolibukettene i en skål med 1 ts rapsolje og 1/2 tsl salt. Hell over kokende vann og la det stå i ett minutt, og hell av vannet. 
  4. Avkjøl bønnner og brokkoli.
  5. Skjær ananasen grovt. Skyll og skyll salat/spinat tørr.
  6. Dressing: 1dl jomfruolivenolje, 1/4 dl hvitvinseddik, 1ss dijonsennep, havsalt og pepper. Pisk godt sammen.
  7. Anrett slalat med bønner, brokkoli, ananas, persille, nøtter og dryss dressing over.



Næringsinnhold pr. porsjon
Energi           381 kcal
Protein         16,3 g
Fett              16,5 g
Karbohydr    48,9 g
Kostfiber       13,1 g
Kostfiber    13,9g

Kommentarer