Dette trenger man (4):
Paibunn:
- 125 g smør
- 200 g hvetemel
- 2 ss vann
- kjøtt av ½ grillet kylling
- 100 g bacon
- 250 g hvitost
- 2 ss gressløk
- ½ ts pepper
- 4 egg
- 2½ dl melk
Slik gjør man:
- Smuldre smør og mel. Tilsett kaldt vann og lag en jevn deig. La deigen stå kaldt i ca. 30 minutter.
- Trykk deigen ut i en paiform og prikk den med en gaffel. Stek bunnen ved 200 grader i ca. 10 minutter til den er litt gyllen.
- Rens kyllingen for skinn og ben. Skjær kjøttet i passe store biter. Stek bacon skåret i små biter og legg dem i det ferdige paiskallet. Bland egg, melk, gressløk og pepper og hell blandingen over baconet. Dryss over revet ost.
- Stek paien videre ved 180°C i ca. 25 minutter til eggblandingen er stiv. Server paien varm, gjerne med en frisk salat til.
Kommentarer
Legg inn en kommentar