Pai med Kylling & Bacon



Dette trenger man (4):


Paibunn:
  • 125 g smør
  • 200 g hvetemel
  • 2 ss vann
Fyll:
  • kjøtt av ½ grillet kylling
  • 100 g bacon
  • 250 g hvitost
  • 2 ss gressløk
  • ½ ts pepper
  • 4 egg
  • 2½ dl melk

Slik gjør man:

  1. Smuldre smør og mel. Tilsett kaldt vann og lag en jevn deig. La deigen stå kaldt i ca. 30 minutter.
  2. Trykk deigen ut i en paiform og prikk den med en gaffel. Stek bunnen ved 200 grader i ca. 10 minutter til den er litt gyllen.
  3. Rens kyllingen for skinn og ben. Skjær kjøttet i passe store biter. Stek bacon skåret i små biter og legg dem i det ferdige paiskallet. Bland egg, melk, gressløk og pepper og hell blandingen over baconet. Dryss over revet ost.
  4. Stek paien videre ved 180°C i ca. 25 minutter til eggblandingen er stiv. Server paien varm, gjerne med en frisk salat til.

Kommentarer