Apple Macarons




Dette trenger man

  • 100 g skåldede mandler
  • 30 g hasselnøtt
  • 150 g melis
  • 80 g sukker
  • 100 g eggehvite (ca 3 stykker)
  • noen dråper grønn konditorfarge
  • 50 g hakkede hasselnøtter til dekor

Slik gjør man

  1. Kjør mandler, hasselnøtter og melis til fint mel i en matprosessor og sikt det. Pisk sukker og eggehvite til stiv marengs.
  2. Vend nøttemassen inn i marengsen med en slikkepott. Tilsett noen dråper grønn konditorfarge. Massen må blandes forsiktig så den ikke faller sammen og blir for løs.
  3. Bruk en sprøyepose og sprøyt pletter som er 3 cm i diameter på en bakepapirkledd stekeplate. Dryss hakkede hasselnøtter over makronene som dekor.
  4. Sett i stekeovn på 150 grader.
  5. La mandelmakronene stå på kjøkkenbenken og tørke i 20 minutter før du steker dem i 10-12 minutter.
  6. La makronene bli avkjølt før du tar dem av bakepapiret. De skal være myke inni og sprø utenpå. Blir de for sprø, kan de ligge i kjøleskapet natten over.  

EPLEKOMPOTT

  • 2 stk store eple
  • 0,5 dl vann
  • stk sitron, bare saften
  • 50 g sukker
  • 1 stk vaniljestang, bare frøene
  • 4 ts maisenna
 
  SLIK GJØR MAN
  1. Skrell eplene og ta ut kjernehuset. Kutt eplene i biter og kok dem møre i vann. Sil av vannet.
  2. Ha 1/2 desiliter vann, sitronsaft og sukker i en kjelen. Tilsett eplebitene og vaniljefrøene og kok opp. Bruk en visp og mos eplene. Bland maisenna med 4 ss kaldt vann og rør sammen. Tilsett maisennablandingen i eplekompotten og kok opp. La blandingen koke i noen sekunder til den tykner. Avkjøl eplekompotten i en bolle.
  3. Sett sammen to og to makrioner med litt eplekompott i mellom.

Kommentarer