Kjør mandler, hasselnøtter og melis til fint mel i en matprosessor og sikt det. Pisk sukker og eggehvite til stiv marengs.
Vend nøttemassen inn i marengsen med en slikkepott. Tilsett noen dråper grønn konditorfarge. Massen må blandes forsiktig så den ikke faller sammen og blir for løs.
Bruk en sprøyepose og sprøyt pletter som er 3 cm i diameter på en bakepapirkledd stekeplate. Dryss hakkede hasselnøtter over makronene som dekor.
Sett i stekeovn på 150 grader.
La mandelmakronene stå på kjøkkenbenken og tørke i 20 minutter før du steker dem i 10-12 minutter.
La makronene bli avkjølt før du tar dem av bakepapiret. De skal være myke inni og sprø utenpå. Blir de for sprø, kan de ligge i kjøleskapet natten over.
EPLEKOMPOTT
2 stkstore eple
0,5 dlvann
stksitron, bare saften
50 gsukker
1 stkvaniljestang, bare frøene
4 tsmaisenna
SLIK GJØR MAN
Skrell eplene og ta ut kjernehuset. Kutt eplene i biter og kok dem møre i vann. Sil av vannet.
Ha 1/2 desiliter vann, sitronsaft og sukker i en kjelen. Tilsett eplebitene og vaniljefrøene og kok opp. Bruk en visp og mos eplene. Bland maisenna med 4 ss kaldt vann og rør sammen. Tilsett maisennablandingen i eplekompotten og kok opp. La blandingen koke i noen sekunder til den tykner. Avkjøl eplekompotten i en bolle.
Sett sammen to og to makrioner med litt eplekompott i mellom.
Kommentarer
Legg inn en kommentar