Gå til hovedinnhold
Dette trenger man
- 100 g skåldede mandler
- 30 g hasselnøtt
- 150 g melis
- 80 g sukker
- 100 g eggehvite (ca 3 stykker)
- noen dråper grønn konditorfarge
- 50 g hakkede hasselnøtter til dekor
Slik gjør man
- Kjør mandler, hasselnøtter og melis til fint mel i en matprosessor og sikt det. Pisk sukker og eggehvite til stiv marengs.
- Vend nøttemassen inn i marengsen med en slikkepott. Tilsett noen dråper grønn konditorfarge. Massen må blandes forsiktig så den ikke faller sammen og blir for løs.
- Bruk en sprøyepose og sprøyt pletter som er 3 cm i diameter på en bakepapirkledd stekeplate. Dryss hakkede hasselnøtter over makronene som dekor.
- Sett i stekeovn på 150 grader.
- La mandelmakronene stå på kjøkkenbenken og tørke i 20 minutter før du steker dem i 10-12 minutter.
- La makronene bli avkjølt før du tar dem av bakepapiret. De skal være myke inni og sprø utenpå. Blir de for sprø, kan de ligge i kjøleskapet natten over.
EPLEKOMPOTT
- 2 stk store eple
- 0,5 dl vann
- stk sitron, bare saften
- 50 g sukker
- 1 stk vaniljestang, bare frøene
- 4 ts maisenna
SLIK GJØR MAN
- Skrell eplene og ta ut kjernehuset. Kutt eplene i biter og kok dem møre i vann. Sil av vannet.
- Ha 1/2 desiliter vann, sitronsaft og sukker i en kjelen. Tilsett eplebitene og vaniljefrøene og kok opp. Bruk en visp og mos eplene. Bland maisenna med 4 ss kaldt vann og rør sammen. Tilsett maisennablandingen i eplekompotten og kok opp. La blandingen koke i noen sekunder til den tykner. Avkjøl eplekompotten i en bolle.
- Sett sammen to og to makrioner med litt eplekompott i mellom.
Kommentarer
Legg inn en kommentar