Müsliblanding

Müsli med tyrkisk yoghurt og Norske ferske jordbær

Du trenger (For 1 person)

  • 8dl speltflak
  • 2dl gresskarkjerner
Fyll 
  • 2dl ristede, delte hasselnøttkjerne
  • 2dl kokoschips
  • 2dl tørkede blåbær (andre bær) , tranebær
Tilbehør
  • 0,75 dl nøtteolje (kaldpresset rapsolje)
  • 0,75 dl lønnesirup (akasiehonning)
  • 0,75 dl vann (eller eplemost)
  • 1 vaniljestang
Slik gjør man
  1. Sett ovnen på 180 grader. 
  2. Legg speltflat og gresskarkjerner i en ildfast form på ca 25x30cm 
  3. Rør olje, sirup, vann/eplemost med vaniljekorn og bland dette godt med innholdet i formen. Tilsett også resten av vaniljestengene.
  4. Sett formen i ovnen i 40 min, og rør i blandingen etter 20 min. Se til blandingen de 10 siste minuttene for å unngå at det blir brent
  5. Ta ut Musliblandingen og tilsett fyllet. 
  6. Sett til avkjøling.
  7. Fordel i porsjonsbokser eller hell over i en fin boks.
Gir totalt ca 900g. For enkeltporsjoner passer ca 30g musli til frokost eller mellommåltid


Næringsinnhold pr. porsjon
Energi          148  kcal
Protein           3,1 g
Fett                 7,8 g
Karbohydr     17,7 g
Kostfiber         2,2 g
Kostfiber    13,9g

Kommentarer