Svinefiletsalat med bacon og ananaschutney



Du trenger (For 2 personer)

  • 1 indrefilet av svin, 300-400g
  • salt og pepper
  • olje til pensling
  • 4 skiver bacon

  • 2dl salte peanøtter
  • Sprø salat
  • 2 poteter eller ris som tilbehør
Ananaschutney
  • 1/2 d sukker
  • 2ss vann
  • 1dl eddik, gjerne riseddig eller hvitvinseddik
  • 2ss revet ingefær
  • 1ss finhakket chili
  • 2 dl frisk ananas i biter
  • 1dl finhakket ananas
  • 2ss finhakket frisk koriander


    Slik gjør man
    1. Lag chutney først. Kok vann og sukker til lys karamell i en kjele. Tilsett eddik og kok massen til sirupkonsistens.
    2. Ha i ingefær, chili og ananasbiter. Kok på svak varme til ananasen er helt myk. Kjør massen til en grov pure med en stavmikser.
    3. Avkjøl chutney noe og vend så inn finhakket ananas og koriander.
    4. Ha salt og pepper på kjøttet. Pensle med olje. Grill det  i 8-12 min til det er gjennomstekt. Grill bacon samtidig. Avkjøl litt.
    5. Del svinekjøttet i skiver og ha i en bolle med bacon i biter, peanøtter og salat.
    6. Anrett salaten på ris eller nypoteter.  
    7. Topp med ananaschutney.

    Kommentarer