Ovnsbakt laks med rødbeter og polenta



Du trenger (For 1 person)
  • 200g rødbeter
  • 1 liten håndfull bladpersille
  • 1/2 ss pinjekjerner
  • 125g laksefilet uten skinn og ben
  • 20g polentagryn
  • 1/2ts rapsolje
  • havsalt og nykvernet pepper
  • 1/2 syrlig eple
  • 1/2 sitron
  • 1/2 ts jomfruolivenolje
Slik gjør man
  1. Skjær rødbeter i båter, gni dem med rapsolje, salte og pepre, og stek dem på 190grader i 30 min.
  2. Ta fatet uta av ovnen, og ha i persille, pinjekjerner og eple. Sett det tilbake i ovenen i 10 min.
  3. Kok polenta i 3 min. Ha den i en form, og la den sette seg og bli lett avkjølt.
  4. Legg laksen i en ildfas form, og stek den i 12 min på 190 grader. 
  5. Drypp både fisken og rødbetene med sitron når de er ferdig stekt.
  6. Ta polentaen ut av ovnenog stek den gyllen på begge sider i olivenolje.

Næringsinnhold pr. porsjon
Energi          492 kcal
Protein         30,1 g
Fett              21,5 g
Karbohydr   48,5 g
Kostfiber       7,0 g
Kostfiber    13,9g

Kommentarer