Rødbetsuppe med pepperrot, skyr og gressløk


 

Du trenger (For 1 person)

  • 300g skrelte rødbeter
  • 1 liten bukett timian
  • 10cm pepperrot
  • 5ss skyr
  • en liten bunt gressløk
  • 6dl grønnsaksbuljong
  • 2ts kaldpresset rapsolje
  • havsalt og nykvernet pepper
Slik gjør man
  1. Skjær rødbeter i små terninger, og fres dem i 1ts olje i ca 1 min. Hell i buljongen med timian, og la det småputre i 15 min.
  2. Ta ut timianen.
  3. Skrell og finrasp pepperroten, og ha det i suppen sammen med litt salt, pepper og 1ts rapsolje.
  4. Kjør til en jevn konsistens med stavmikser og smak den til.
  5. Rør skyren med 1ts rapsolje og ha den på toppen sammen med finskåret gressløk.
For mer proteiner: tilsett 100g kokt kyllingfilet i suppen

Næringsinnhold pr. porsjon
Energi          420 kcal
Protein         17,6 g
Fett              15,6 g
Karbohydr    58,2 g
Kostfiber      11,0 g
Kostfiber    13,9g

Kommentarer