Indisk lammekorma



Dette trenger man (4 personer):
  • 800g lammekjøtt
  • 1 løk
  • 2ts revet frisk ingefær
  • 3 hvitløksfedd
  • 1ts korianderfrø
  • 2sp spisskummen
  • 1ts kardemommekjerner
  • 1ts salt
  • 1/2 ts cayennepepper
  • 2ss olje
  • 1 løk
  • 3ss tomatpure
  • 2dl yoghurt naturell

Slik gjør man:
  1. Kutt kjøttet i 3cm terninger og legg det i en bolle
  2. Del løken i båter og riv ingfæren. Legg dette sammen med hvitløk og resten av krydderet i en blender/foodprosessor. La det bli en fin masse. Hell blandingen over kjøttet og la dette stå i en time
  3. Del den andre løken i skiver. Varm olje i en panne, og stek løken myk. 
  4. Skru opp varmen og tilsett kjøttet. Stek i ca 5 minutter til kjøttet får en nøttebrun farge
  5. Tilsett tomatpure og 2 ss yoghurt. Rør til nesten all væske er borte. TIlsett 2ss yoghurt om gangen og rør. Nesten all væske skal bort. Legg på logg og la kjøttet trekke i sausen til det er mørt. ca 30min. Kan tilsette noe vann dersom det ser tørt ut.
  6. Server med ris og indisk brød.

Kommentarer