Dette trenger man (4 personer):
- 800g lammekjøtt
- 1 løk
- 2ts revet frisk ingefær
- 3 hvitløksfedd
- 1ts korianderfrø
- 2sp spisskummen
- 1ts kardemommekjerner
- 1ts salt
- 1/2 ts cayennepepper
- 2ss olje
- 1 løk
- 3ss tomatpure
- 2dl yoghurt naturell
Slik gjør man:
- Kutt kjøttet i 3cm terninger og legg det i en bolle
- Del løken i båter og riv ingfæren. Legg dette sammen med hvitløk og resten av krydderet i en blender/foodprosessor. La det bli en fin masse. Hell blandingen over kjøttet og la dette stå i en time
- Del den andre løken i skiver. Varm olje i en panne, og stek løken myk.
- Skru opp varmen og tilsett kjøttet. Stek i ca 5 minutter til kjøttet får en nøttebrun farge
- Tilsett tomatpure og 2 ss yoghurt. Rør til nesten all væske er borte. TIlsett 2ss yoghurt om gangen og rør. Nesten all væske skal bort. Legg på logg og la kjøttet trekke i sausen til det er mørt. ca 30min. Kan tilsette noe vann dersom det ser tørt ut.
- Server med ris og indisk brød.
Kommentarer
Legg inn en kommentar