Asparges Risotto




Du trenger (For 4 personer)

  • 250g grønn asparges
  • 2 sjarlottløk, finhakket
  • 2 fedd hvitløk
  • 2 ss olivenolje
  • 3dl risottoris
  • 2dl tørr hvitvin
  • 6dl vann
  • 2,5 ss kyllingkraft
  • 1 dl parmesanost, revet
  • 2ss smør
  • 1/2ts salt
  • pepper
Slik gjør man
  1. Vask asparges. Kutt av nederste del go skjør den i 1cm lange biter
  2. Finhakk sjarlottløk og hvitløk. Fres i smør og tilsett risen. La dette frese noen minutter.
  3. Tilsett hvitvin og kok inn. Spe på med vann og kraften og rør underveis.
  4. Ha i asparges med siste resten av risen.
  5. Når risen nærmer seg al dente, litt kremete konsistens tilsettes smør og parmesan. 
  6. Salt og pepre og rør om.



Kommentarer