Du trenger (For 4 personer)
- 1 l kyllingkraft
- 70g smør
- 1/2 løk, finhakket
- 100g bacon, i tynne skiver
- bunt frisk timian
- 4dl risottoris
- 1,5 dl hvitvin
- 200g frosne erter
- salt og nykvernet sort pepper
- 115g smuldret geitost
- 115g revet parmesanost
Slik gjør man
- Varm buljong i en kasserolle.
- Varm en klatt smør i en separat gryte og tilsett løk, bacon og timian og stek i ca 8 min til løken er myk og blank.
- Tilsett risen og skru opp varmen til det koker. Tilsett vin og kok inn.
- TIlsett varm buljong og tilsett litt salt. Spe på med kraft etter hvert.
- Tilsett ertene når det er 1dl kraft igjen.
- Når risen er kremete fjern fra platen og tilsett halparten av geitosten, parmesan og resten av smøret.
- Dryss over resten av geitosten og server.
You need (for 4 persons)
- 1 liter chicken stock
- 70 g butter
- 1/2 onion, finely chopped
- 100g bacon, thinly sliced
- bunch fresh thyme
- 4 dl risotto rice
- 1.5 cups white wine
- 200g frozen peas
- salt and freshly ground black pepper
- 115 g crumbled goat cheese
- 115 g grated Parmesan cheese
How does one
- Heat broth in a saucepan.
- Heat a dollop of butter in a separate pan and add the onion, bacon and thyme and cook for about 8 minutes until the onion is soft and shiny.
- Add the rice and turn up the heat until it boils. Add the wine and boil inside.
- Addition of hot broth and add a little salt. add the bouillon cube eventually.
- Add peas when 1dl broth again.
- When the rice is creamy remove from the plate and add half way down the goat cheese, parmesan and remaining butter.
- Sprinkle the rest of the goat cheese and serve.
Kommentarer
Legg inn en kommentar