Risotto med spinat og chorizo



Du trenger (For 4 personer)

  • 2dl risottoris
  • 2ss smør
  • 2 sjarlottløk, finhakket
  • 2 fedd hvitløk
  • 2dl hvitvin
  • 8-10dl kyllingkraft
  • 200g chorizopølse
  • 250g spinat, sautert med løk, heller hvitløk i smør
  • 2dl parmesanost, revet
  • 2ss olivenolje
  • 2ss smør
  • sitron, salt og pepper
Slik gjør man
  1. Finhakk løk og hvitløk. Fres i smør og tilsett risen. La dette frese noen minutter.
  2. Tilsett hvitvin og kok inn. Spe på med kraften og rør underveis.
  3. Når risen nærmer seg al dente, tilsettes stekte chorizopølser og lar dem koke med de siste minuttene.
  4. La så risottoen hvile med parmesan, smør og olje.
  5. Finhakk sautert spinat og tilsett i risottoen. 
  6. Rør om og smak til med salt, pepper og sitron.

Kommentarer