Salade Niçoise med tunfisk og vaktelegg



Du trenger (For 1 person)

  • 1 hjertesalat
  • 75g fersk tunfisk
  • 50g grønne bønner
  • 10 cocktailtomater
  • 10 sorteoliven
  • 3 vaktelegg
  • 1ts jomfruolivenolje
  • kaldpresset rapsolje 
  • 1/2 skive fullkornbrød
 Dressing
  • 1 ts jomfruolivenolje
  • 1/2 ts sitronsaft
  • havsalt og nykvernet pepper.
Slik gjør man:
  1. Skjær salaten i remser.
  2. Kok eggene i lettsaltet vann i 3 min.
  3. Pensle tunfisken med olivenolje, salte og pepre og stek på høy varme i ca. 2 min på hve side.
  4. Ha bønnene i en kjele. Drypp på salt og noen dråper rapsolje. Hell kokende vann over bønnene og kok opp i 1 min. Hell av vannet og avkjøl bønnene.
  5. Skjær tomater i to. 
  6. Anrett salaten i en bolle, drypp over olje og strø over litt salt. Vend salaten godt. Drypp over sitron og vend salaten på nytt.
  7. Anrett med tynne skiver av tunfisk, bønner, tomater, vaktelegg og oliven.


Næringsinnhold pr. porsjon
Energi          354 kcal
Protein         28,3 g
Fett              18,7 g
Karbohydr    21,4 g
Kostfiber      5,7 g
Kostfiber    13,9g

Kommentarer