Sopprisotto



Du trenger (For 4 personer)

  • 1 gul løk
  • 1 bit rotselleri, 100g
  • 2dl risottoris
  • 5dl vann
  • 2ss kyllingbuljong
  • 1/2 dl tørr hvitvin eller presset sitronsaft
  • 200 gram kantareller eller annen sopp
  • 3ss romtemperert smør
  • 2dl revet parmesan
  • pepper
  • 2ss finhakket gressløk
  • bacon
Slik gjør man
  1. Finhakket løk  og rotselleri freses i smør. Tilsett risen og la den frese i noen minutter.
  2. Tilsett hvitvin og kok inn. Spe på med vann, varm kraft og rør underveis.
  3. La risottoen koke på svark varme under lokk i ca 20 min.
  4. Stek soppen i smør til all væske er borte. 
  5. Bland sopp, smør, ost og pepper i risen. Strø over gressløk.
  6. Server med sprøstekt bacon.

Kommentarer