Kamskjell med sitron og ingefær - Scallops with lemon and ginger


 

Du trenger (For 4 personer)

  • 8 Kamskjell
  • 4-6 ferske kamskjellmuskler
  • 3 ss peanøttolje
  • 3 vårløk i tynne skiver
  • 3 ss sitronsaft
  • 2 ss risvin eller tørr sherry
  • 2 ss hakket syltet ingefær
  • salt og pepper
  • sitonskiver til pynt
Slik gjør man
  1. Skjær de hvite lukkemusklene i tykke skiver.
  2. Varm 2 ss av oljen i en stekepanne. Ha i kamskjell-muskelen, og stek dem raskt på middels varme. Legg dem på et fat.
  3. Varm resten av oljen, ha i vårløk, surr den i et par sekunder, tilsett sitronsaft og risvin eller sherry og kok opp.
  4. Rør inn den syltede ingefæren sammen med laken. Smak til med salt og pepper.
  5. Anrett på en tallerken sammen med kamskjellene. Pynt med sitronskiver.
 ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
 
You need (for 4 persons)
  • 8 scallops
  • 4-6 fresh scallops muscles
  • 3 tablespoons peanut oil
  • 3 scallions, thinly sliced
  • 3 tablespoons lemon juice
  • 2 tablespoons rice wine or dry sherry
  • 2 tablespoons chopped pickled ginger
  • salt and pepper
  • lemon slises for garnish

How does one:
  1. Cut the white sphincters in thick slices.
  2. Heat 2 tablespoons of the oil in a frying pan. Keep in scallop muscle, and fry them quickly over medium heat. Place them on a platter.
  3. Heat the remaining oil, add onions, sauté it in a few seconds, add the lemon juice and rice wine or sherry and bring to a boil.
  4. Stir in the pickled ginger with a bed sheet. Season with salt and pepper.
  5. Serve on a platter with the scallops. Garnish with lemon slices.

Kommentarer