Kjøttboller med karri og perlebrygg - Meatballs with curry and pearl brew




Du trenger (For 1 person)

  • 100 g kjøttdeig
  • 40 g perlebygg
  • 150 g brokkoli
  • 100 g bladbete
  • brønnkarse
  • havsalt og kvernet pepper
  • 1 sjarlottløk
  • 1/2 ts karri
  • 1 ts rapsolje
  • 1 ts virgin olivenolje
Slik gjør man
  1. Skyll perlebygg grundig, og kok den lett i lettsaltet vann i 10 min. Avkjøl
  2. Finhakk løk.
  3. Rør kjøttet med perlebygg, løk, karri,litt salt og pepper.
  4. Form kjøttboller og legg på bakepapir. Stek i 15min på 200 grader.
  5. Ha brokkoli i en kjelde med salt og olje. Hell over kokende vann og kok i 2 min.
  6. Ha i bladbete og kok i ytterligere 1 min. Hell av vannet og anrett med det grønne, kjøttboller, brønnkarse med litt olivenolje over.

Næringsinnhold pr. porsjon
Energi          476 kcal
Protein         34,7 g
Fett              18,5 g
Karbohydr    48,7 g
Kostfiber      11,2 g

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
You need (for 1 person)
 

  • 100 g minced 
  • 40 g pearl barley
  • 150 g broccoli
  • 100 g Swiss chard
  • watercress
  • sea ​​salt and ground pepper
  • 1 onion sjarlott
  • 1/2 ts curry
  • 1 tsp canola oil
  • 1 tsp virgin olive oil

How does one
 

  1. Rinse thoroughly pearl barley and boil it easily in lightly salted water for 10 min. Cool 
  2. Finely chop the onion. 
  3. Mix the meat with pearl barley, onions, curry powder, some salt and pepper.
    Form meatballs and place on baking paper. Bake for 15min at 200 degrees.
     
  4. Put the broccoli in a source of salt and oil. Pour over boiling water and cook for 2 minutes. 
  5. Add the Swiss chard and cook for a further 1 min. Drain and serve with the green, meatballs, watercress with a little olive oil.


Nutritional information per. portion

Energy 476 kcal
Protein 34.7 g
Fat 18.5 g
Karbohydr 48.7 g
Dietary fiber 11.2 g


Kommentarer