Gulrotsuppe med ingefær - Carrot Soup with Ginger



Dette trenger man (4 personer):
  • 4 gulrøtter
  • 2 poteter
  • 1/4 sellerirot
  • 1 løk
  • 2 fedd hvitløk
  • 1 ss olje
  • 2 ss revet frisk ingefær
  • 3 terninger grønnsaksbuljong
  • 12 dl vann
  • 2dl creme fraishe
  • salt og litt cayennepepper
  • frisk koriander til pynt
Slik gjør man: 
  1. Skrell og kutt gulrøtter, poteter, sellerirot, løk og hvitløk i mindre biter. Surr i olje noen minutter uten at det tar farge.
  2. Tilsett ingefær og la det steke forsiktig.
  3. Ha i buljong og vann og la suppen koke under lokk til gulrøttene er møre. Kjør suppen glatt med en stavmikser eller i blender.
  4. Tilsett creme fraishe og smak til med salt og litt cayennepepper.
  5. Server med frisk koriander. 
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
This need (4 people):
 

  • 4 carrots 
  • 2 potatoes
  • 1/4 celeriac 
  • 1 onion 
  • 2 cloves of garlic 
  • 1 tbsp oil 
  • 2 tablespoons grated fresh ginger 
  • 3 cubes vegetable broth 
  • 12 dl water 
  • 2 dl creme fraishe 
  • salt and a little cayenne pepper 
  • fresh cilantro for garnish
  

How do you do:

  1. Peel and cut carrots, potatoes, celery, onion and garlic into small pieces. Saute in oil a few minutes without taking color.
  2. Add the ginger and fry gently.
  3. Add the broth and water and boil the soup, covered until the carrots are tender. Purée the soup smooth with a hand blender or in blender.
  4. Add the creme fraishe and season with salt and a little cayenne pepper.
  5. Serve with fresh cilantro. 

Kommentarer