Hvit bønnepure med kalv og grønne bønner - White bean puree with veal and green beans



Du trenger (For 1 person)

  • 1-2 kjøttstykker av høyrygg, rundstek, bibringe eller flatbiff (storfe )eller bog, flatbitt eller nakke (svin)
  • 1/2 purre
  • 75 g hvite bønner
  • 2 ss finrevet parmesan
  • 100 g grønne bønner
  • 1 liten sjarlottløk
  • 1/2 gulrot
  • 1 stilk stangselleri
  • 1 ts jomfruolivenolje
  • havsalt og nykvernet pepper
  • 1 liten bukett timian
  • 1 laurbærblad
  • grønnsaksbuljong
Slik gjør man:
  1. Blend bønner, grønnsaksbuljong og parmesan rett før servering. Smak til med salt og pepper.
  2. Skjær purre, løk, gulrot og bladselleri fint. Stek alt mykt og blankt i olje. Krydre med salt og pepper.
  3. Ha kjøttet i en kjele sammen med timian og laurbærbladet. Spe på med vann til kjøttet er dekket. La dette putre i 90 min (kalv) og 75 minutter (svin). Spe på med litt vann underveis.
  4. Ha de grønne bønnene i en kjele, krydre med salt og hell over noen dråper rapsolje. Hell kokende vann over, og kok opp i ett minutt, og la bønnene renne av. 
  5. Anrett pureen med kjøtt, urter og grønne bønner.

Næringsinnhold pr. porsjon
Energi          512 kcal
Protein         46,3 g
Fett              18,6 g
Karbohydr    47,5 g
Kostfiber      14,6 g
 -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
 You need (for 1 person)
 
  • 1-2 cuts of high-backed, round roast, convey or flatbiff (cattle) or bog, flat bite or neck (swine) 
  • 1/2 leek 
  • 75 g white beans 
  • 2 tablespoons finely grated parmesan 
  • 100 g green beans 
  • 1 small onion sjarlott1/2 carrot
  • 1 stalk celery
  • 1 teaspoon virgin olive oil
  • sea ​​salt and freshly ground pepper
  • 1 small bunch thyme
  • 1 bay leaf
  • vegetable stock

How do you do:
 
  1. Blend beans, vegetable broth and Parmesan cheese just before serving. Season with salt and pepper.
  2. Cut the leek, onion, carrot and celery leaf fine. Cook all soft and shiny in oil. Season with salt and pepper.
  3. Put the meat in a saucepan with the thyme and bay leaf. Dilute with water until meat is covered. Let this simmer for 90 min (calf) and 75 minutes (tenderloin). Dilute with a little water along the way.
  4. Put the green beans in a pan, season with salt and pour a few drops of canola oil. Pour boiling water over, and boil for one minute, and let beans drain.
  5. Serve the puree with meat, herbs and green beans.

Nutritional information per. portion

Energy 512 kcal
Protein 46.3 g
Fat 18.6 g
Karbohydr 47.5 g
Dietary fiber 14.6 g
Dietary fiber 13.9 g

Kommentarer