Kyllingburger med portobellobrød - Chicken Burger with portobello bread


Dette trenger man (2 personer)
  • 250 gram hakket kyllingfilet
  • 4 portobellosopp (en form for brun sjampinjong)
  • ½ oransje paprika
  • 6 soltørkede tomater
  • 2 ts olivenolje
  • havsalt og nykvernet pepper

Guacamole  
  • 1½ avokado
  • saft og skall av ½ økositron 
  • ½ fedd hvitløk
  • et dryss kajennepepper
  • 1 liten tomat, hakket
  • 1 daddel
  • litt frisk koriander
  • havsalt og nykvernet pepper

Slik gjør man:
  1. Kjør alle ingrediensene til guacamolen grovt sammen i en kjøkkenmaskin (stopp før det blir til mos), og sett det kaldt.
  2. Form kjøttet til to burgere, krydre med olje, salt og pepper, og grill eller stek dem.
  3. Grill også portobellosoppen i litt olje i ca. ett minutt på hver side til de er gylne.
  4. Legg en sopp som bunn, ha på guacamole, kyllingburgeren, paprikaskiver og soltørkede tomater.
  5. Avslutt med en sopp på toppen, og pynt med litt frisk koriander.

Næringsinnhold per porsjon 
Kcal: 493
Protein: 32 g
Karbohydrat: 32,5 g
Fett: 27,5 g
Kostfiber: 6,3 g
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

This one needs (2 persons):
  • 250 grams of minced chicken
  • 4 portobello mushrooms (a form of brown mushroom)
  • ½ orange bell pepper
  • 6 sundried tomatoes
  • 2 teaspoons olive oil
  • sea ​​salt and freshly ground pepper

Guacamole
  • 1 ½ avocado
  • Juice and zest of ½ økositron
  • ½ clove of garlic
  • a sprinkle of cayenne pepper
  • 1 small tomato, chopped1 daddel
  • some fresh coriander
  • sea ​​salt and freshly ground pepper

How do you do:
  1. Run all the ingredients for guacamole roughly together in a food processor (stop before it gets to mash), and set it cold.
  2. Form the meat for two burgers, season with oil, salt and pepper, and grill or bake.
  3. Grill also portobello mushrooms in a little oil for approx. one minute on each side until golden.
  4. Add a fungus bottom, put on guacamole, kyllingburgeren, sliced ​​peppers and sundried tomatoes.
  5. Finish with a mushroom on top and garnish with some fresh coriander.

Nutritional information per serving

Kcal: 493
Protein: 32 g
Carbohydrate: 32.5 g
Fat: 27.5 g
Dietary Fiber: 6.3 g

Kommentarer