Lammefilet med potetmos og grønne bønner




Du trenger (For 1 person)
  • 30 g grønne linser
  • 100 g grønne bønner
  • 1 liten bakepotet (200 g)
  • 125 g lammefilet
  • 1 håndfull babysalat
  • 2 ts kaldpresset rapsolje
  • 1 ts jomfruolivenolje
  • havsalt og nykvernet pepper
Slik gjør man
  1. Kok linsene møre i lettsaltet vann i 5 min.
  2. Hell bønnene i en kjele og dryss salt over og noen dråper rapsolje. Hell over kokende vann, og kok opp i 1 min. Hell av vannet og avkjøl bønnene. Drypp over en teskje rapsolje ved servering.
  3. Skrell og skjær poteten i terninger og kok den mør. Hell av vannet, og mos poteten med en gaffel.
  4. Pensle kjøttet med olivenolje, salte og pepre.
  5. Stek kjøttet på høy varme på begge sider, og deretter ferdig i ca. 4 minutter på hver side. Pakk kjøttet inn i bakepapir. 
  6. Anrett salaten med potetene, linser, bønner og kjøtt.
Næringsinnhold pr. porsjon
Energi          554 kcal
Protein         44,7 g
Fett              13,5 g
Karbohydr    69,2 g
Kostfiber      11,7 g
Kostfiber    13,9g

Kommentarer