Rekesalat med avokadobunn


Du trenger (For 2 personer)

  • 200 g store reker
  • 1 fedd hvitløk
  • 1/4 ts frisk chili
  • 1/2 ts fersk ingefær
  • 1 ss olivenolje
  • 1 ss vann
  • 1/2 rødløk
  • 1 liten tomat
  • 1 håndfull bønnespirer
  • 1 ss finhakket sintronmelisse
  • 1 stor avokado
  • 1/2 sitron
  •  havsalt og nykvernet pepper
Dressing
  • 1 ss mørk balsamico eddik
  • 2 ss gresk yoghurt
  • 1/2 lime + skall
  • 1/2 ts stevia
  • havsalt og nykvernet pepper
Slik gjør man
  1. Legg rekene i en mariande av olivenolje, vann, salt, pepper, chili, ingegær og hvitløk. Sett det i kjøleskapet til resten er ferdig.
  2. Mos avokatoen grovt med finhakket sitronmelisse og sitron samt salt og pepper.
  3. Finhakk rødløk og tomat, og rør sammen dressingen.
  4. Anrett med avokadomassen i bunn. Bland reker, tomat og rødløk og fordel over avokadomassen.
  5. Legg på bønnespirer og dressing.
Næringsinnhold pr. porsjon
Energi          325 kcal
Protein         21,5 g
Fett              21,0 g
Karbohydr    15,5 g
Kostfiber        4,9 g
Kostfiber    13,9g

Kommentarer