Ovnsbakt kveite med dampet spinat, gul paprika, dill og persille



Du trenger (For 1 person)
  • 200 g kveite (torsk, lange eller lyr)
  • 200 g spinat
  • 200 g gul paprika
  • 1 kvast dill
  • 1 kvast bredbladet persille
  • 2 skiver sitron
  • 1 ss kaldpresset rapsolje
  • 2 ts ekstra jomfruolivenolje
  • havsalt og nykvernet pepper
Slik gjør man
  1. Legg fisken i en ildfast form med sitronskiver over. Vri et bakepapir i kaldt vann og brett det rundt formen. Sett i ovnene på 200 grader i 14 minutter.
  2. Ha 1 ts olivenolje i en kjele og tilsett spinat og salt. Kok inn spinaten til den samler seg på bunnen. Sett kjelen til side med lokk å.
  3. Skjær paprikaen i treninger. Skyll krydderurter og klipp dillen.
  4. Ha spinaten i en sil og trykk lett slik at væsken renner av.
  5. Anrett fisken med rapsolje, salt, spinat og paprika og topp med olivenolje og krydderurter.
Næringsinnhold pr. porsjon
Energi          408 kcal
Protein         45,2 g
Fett              19,2 g
Karbohydr    18,0 g
Kostfiber       7,5 g
Kostfiber    13,9g

Kommentarer