Ovnsbakt laks med gremolata og grønnsaker




Du trenger (For 2 personer)
  • 2 laksefileter
  • 1 squash
  • 2 røde snackpaprika
  • 1 sitron
  • 2 ts olje
  • revet sitronskall
Gremolata
  • 3 ss finhakket persille
  • 2 ss revet sitronskall
  • 1 ss saltede kapers, hakkes grovt
  • 1 fedd hvitløk, finhakket
Slik gjør man:
  1. Bland ingrediensene til gremolataen. 
  2. Legg laksen i en smurt ildfast form med aluminiumsfolie over. Stek i 8 minutter i ovnen på 200 grader. Fjern folien og stek videre i 1-2 minutter.
  3. Skjær squashen i  i to og så i skiver. Del paprika i fine biter og sitronen i 6 båter.
  4. Bland alt sammen med olje og stek i en panne i ca 10 minutter.
  5. Dryss over sitronskall og presset sitron over laksen. Server med grønnsakene.

Næringsinnhold pr. porsjon
Energi          479 kcal
Protein          34,0 g
Fett               22,0 g
Karbohydr     41,0 g
Kostfiber        8,0 g

Kommentarer