Sitronkylling med gremolata og spinat



Du trenger (For 1 person)
  • 1/2 kylling
  • 40 g perlespelt
  • 150 g spinat
  • 1 liten bunt kruspersille - halvparten til kyllingen resten til gremolataen
  • 1 ts jomfruolivenolje
  • 1 ts kaldpresset rapsolje
  • 1/2 økologisk sitron
  • 1 fedd hvitløk
  • havsalt og nykvernet pepper
Slik gjør man
  1. Gjør i stand kyllingen, klapp den tørr og fyll den med halvparten av persillen. Gni den lett med salt og legg i en ildfast form. Stek i 40 minutter på 190 grader.
  2. Riv sitronskall, hakk hvitløk og persille. Bland alt med litt salt.
  3. Ha spinat i en kjele med olje og litt salt. kok inn og press ut overflødig vann. 
  4. Kok perlespelt som anvist på pakken.
  5. Anrett kyllingen med gremolata, perlespelt og spinat.  Snitt kålen ultrafint, og rør den med 1 ts olje og litt salt. 
Næringsinnhold pr. porsjon
Energi          445 kcal
Protein         41,0 g
Fett              16,3 g
Karbohydr    37,0 g
Kostfiber       6,6 g

Kommentarer