Blomkål og brokkolisalat med bacon og rødløk



Du trenger (For 1 personer)
  • 100 g små blomkålbuketter
  • 100 g små brokkolibuketter
  • 25 g bacon eller pancetta
  • 3 ss skyr
  • 1/2 liten rødløk
  • havsalt & nykvernet pepper
  • 2 ts sitronsaft
  • 1 fedd hvitløk
  • 1 kvast kruspersille
  • 3 ss gresskarkjerner
Slik gjør man:
  1. Stek bacon, slik at det meste av fettet smelter. Legg så på et fettsugende papir.
  2. Skjær rødløk ultratynt.
  3. Rør skyren med sitronsaft og finpresset hvitløk og smak til med salt og pepper. 
  4. Hakk persillen.
  5. Rist gresskarkjernene.
  6. Kok opp vand og forvell blomkålbuketter og brokkolibuketter i 5 min.
  7. Bland så bukettene med skyrkrem og persille. Strø på bacon, rødløk og ristede gresskarkjerner.

Næringsinnhold pr. porsjon
Energi          378 kcal
Protein          24,3 g
Fett               18,4 g
Karbohydr     33,5 g
Kostfiber         8,1 g

Kommentarer