Du trenger (For 1 personer)
- 150 g grønne erter
- 1 dl skyr
- 1 liten bunt gressløk
- 150 g kalvestek, mørbad eller filet
- 150 g nypoteter
- havsalt & nykvernet pepper
- 2 ts kaldpresset rapsolje
- 1 fedd hvitløk
- 1 ts ekstra jomfruolje
- Skrubb og kok poteter i lettsaltet vann i ca 12. min.
- Ha ertene i en skål med salt og 1 ts rapsolje, og hell kokende vann over, og la ertene stå i 5 min. Hell av vannet, og la ertene renne av og avkjøle.
- Rør skyr med finrevet eller presset hvitløk og 1 ts rapsolje. Rør ertene i kremen og smak til med salt og pepper.
- Gni kjøttet med 1 ts olivenolje, salte og pepre og stek på høy varme i et par minutter på hver side.
- Stek så ferdig på lavere varme i et par minutter på hver side.
- Anrett poteter, erter og kalvefileten med klipt gressløk.
Næringsinnhold pr. porsjon
Energi 538 kcal
Protein 56,5 g
Fett 14,3 g
Karbohydr 50,3 g
Kostfiber 9,4 g
Kostfiber 9,4 g
Kommentarer
Legg inn en kommentar