Kalvestek med kremede erter med hvitløk


Du trenger (For 1 personer)
  • 150 g grønne erter
  • 1 dl skyr
  • 1 liten bunt gressløk
  • 150 g kalvestek, mørbad  eller filet
  • 150 g nypoteter
  • havsalt & nykvernet pepper
  • 2 ts kaldpresset rapsolje
  • 1 fedd hvitløk
  • 1 ts ekstra jomfruolje
Slik gjør man:
  1. Skrubb og kok poteter i lettsaltet vann i ca 12. min.
  2. Ha ertene i en skål med salt og 1 ts rapsolje, og hell kokende vann over, og la ertene stå i 5 min. Hell av vannet, og la ertene renne av og avkjøle.
  3. Rør skyr med finrevet eller presset hvitløk og 1 ts rapsolje. Rør ertene i kremen og smak til med salt og pepper.
  4. Gni kjøttet med 1 ts olivenolje, salte og pepre og stek på høy varme i et par minutter på hver side. 
  5. Stek så ferdig på lavere varme i et par minutter på hver side.
  6. Anrett poteter, erter og kalvefileten med klipt gressløk.

Næringsinnhold pr. porsjon
Energi          538 kcal
Protein          56,5 g
Fett               14,3 g
Karbohydr     50,3 g
Kostfiber         9,4 g

Kommentarer